zondag 19 juni 2011

(C 19-06-’11) Verbinding

Geef iemand de kans om zijn eigen weg te gaan, om zijn eigen fouten te maken, maar ook om zijn eigen zelfvertrouwen te bouwen.
Verbinding
Contact. Hoevelen zijn oprecht genteresseerd in de ontmoeting met een ander. Ben zuinig op diegene die echt contact maakt, die het kan schelen hoe het met een ander gaat.
Verbinding
Tussen aards en Universum. De dingen zijn wat ze zijn, en ze gaan zoals ze gaan. Ingrijpen is verloren energie, een nodeloos gevecht. Stop het vechten tegen de stroom. Aanvaard, accepteer en geef je over aan de stroom.
Verbinding
Je weet dat ieder mens altijd de keuze heeft tussen liefde en angst. Wat doe je zelf. Laat de angst los en kies voor de liefde. Juist als het moeilijk gaat. Wat aandacht krijgt groeit. Laat de angst los en laat de liefde groeien.
Verbinding
Liefde is grenzeloos. Wanneer je echte liefde kent dan is deze universeel en sluit niets of niemand uit. Diegenen die het het hardst nodig hebben zijn zij die op het eerste gezicht het minst je liefde oproepen. Het is eenvoudig om een klein onschuldig kind lief te hebben. Het kost veel meer moeite om een koude misdadiger lief te hebben terwijl deze het hard nodig heeft.
Verbinding
Leef waardig: wanneer je niets meer hebt hou je altijd nog je waardigheid, mits je overtuigt bent van je waarde. Je gevoel van eigenwaarde is de basis van je liefde, zonder jezelf lief te hebben kun je het licht niet doorgeven, kun je de liefde niet doorgeven.
Verbinding
Het is gemakkelijk om een hoogstaand en heilig leven te leiden wanneer je geen dagelijkse beslommeringen kent. De echte waarde zit in een hoogstaand en heilig leven terwijl je niet weet hoe je je rekeningen moet betalen. Wanneer ziekte en verdriet op je pad komen en je je kunt overgeven aan de stroom.
Verbinding
Het Universum, God, Allah, is onzichtbaar, niet uit te leggen in woorden, het is groot en groots en het is één. Het is in ieder van ons.
Verbinding
Zorg voor jezelf en je bent in staat om voor een ander te zorgen, je bent in staat om voor alles te zorgen. Hou van je zelf n je spreidt het houden van uit over de hele wereld, over het Universum en over je zelf.
Verbinding
Liefde is groot, liefde is de bron. Het is hier en nu. Zoek niet in het verleden en zoek niet in de toekomst. Leef niet in het verleden en leef niet in de toekomst. Leef nu, en heb lief. We zijn één.